ŽNK Mura Nona brez skupinskega dela lige prvakinj

Slovenske državne prvakinje, igralke Mure None, so ostale brez nastopa v skupinskem delu lige prvakinj. Izbranke Vladimirja Kokola so na povratni tekmi 2. kroga kvalifikacij v Murski Soboti izgubile proti avstrijskemu St. Pöltnu z 0:5 (0:3). Avstrijke so dobile že prvo tekmo s 3:0.

Kvalifikacije za ligo prvakinj, 2. krog, 2. tekma, 26.9.
ŽNK Mura Nona – St. Pölten 0:5 (0:3)
0:1 Mädl (3.), 0:2 Mädl (10.), 0:3 Melike Pekel (34.), 0:4 Vračević (67.), 0:5 Zver (88./11-m).

ŽNK Mura Nona: Gavillet, Sivobolova, Kravets,Vindišar, Šoštarič (Jakšič od 80.), Vilčnik (Dolinar od 65.), Kos, Makovec, Rakovec (Hrga od 65.), Kolbl, Malakhova (Eferl od 80.)

1. tekma, 19.9.
St. Pölten – ŽNK Mura Nona 3:0 (0:0)
1:0 Dubcova (65.), 2:0 Melike Pekel (73.), 3:0 Križaj (79.)

ŽNK Mura Nona: Gavillet, Vindišar, Sivobolova (Serec od 46.), Kravets, Rakovec, Makovec, Dolinar (Eferl od 75.), Vilčnik, Šoštarič, Malakhova (Hrga od 89.), Kolbl.

Hitro v zaostanku

"Smo v boljšem stanju, kot smo bili. Po poškodbi se je vrnila Lucija Kos, tudi druge igralke so po prehladu boljše. Smo v polnem pogonu in pripravljeni na četrtkovo tekmo," je pred tekmo optimistično dejal trener Vladimir Kokol.

Toda devetkratni avstrijski prvak, pri katerem sta tekmo začeli tako Mateja Zver kot Izabela Križaj, je krenil silovito in povedel že po dobrih dveh minutah, ko je zadela Valentina Mädl, ista igralka pa je bila uspešna še v deseti minuti, takrat s približno 14 metrov, tako da je bil potnik v skupinski del hitro znan.

Tudi Mateja Zver in Izabela Križaj

Potem ko je Mädl zapravil priložnost za svoj tretji gol, je v 34. minuti na 3:0 povišala Melike Pekel, malce zatem je zadela še Izabela Križaj, a iz prepovedanega položaja. V 67. minuti so Avstrijke zadele za 4:0, z glavo je zadela Tea Vračević, v 88. minuti pa je Zver postavila končni izid z bele pike.

„V tekmo smo šle z željo po napredovanju, a je St. Pölten dokazal, zakaj so že tretje leto zapored v ligi prvakinj. Bile so boljše, smo pa lahko zadovoljne s tem, kar smo pokazale,“ je po tekmi povedala domača kapetanka Špela Kolbl.

Tek na dolge proge

„Malce smo bili nervozni, prehitro smo prejeli zadetke, glave so šle dol, posledica tega pa ta poraz. Ampak kot sem že omenil: izločile so nas hitrejše, boljše, pametnejše in bolj organizirane tekmice, ki premorejo širino. Končni rezultat je odraža realno razmerje. Zavedamo se, da bo treba še naprej trdo delati. Nogomet je tek na dolge proge, nič ne gre preko noči. Že spomladi smo veliko mladih igralk vključili v trenažni proces, zdaj še v kvalifikacije za ligo prvakinj. Vemo, da so nekatere komaj letos začele igrati. Igralke rastejo, pozitivno smo presenečeni nad njihovim razvojem,“ je tekmo ocenil domači trener Vladimir Kokol.

„Vemo, kakšna kvaliteta je Mateja Zver. Igra odlično, tudi danes se je predstavila v vrhunski luči. Verjamem, da še ni rekla zadnje v nogometu,“ je še dodal trener ŽNK Mure Nona, ko je spoštljivo spregovoril o kapetanki slovenske reprezentance na delu v Avstriji.

Maja, Izabela in Mateja

Mura Nona se tako ni prebila med najboljših 16, ki bodo igrali skupinski del. Vanj pa je uspelo priti Romi z Majo Madon, ki je zanesljivo izločila švicarski Servette, prvo tekmo je dobila s 3:1, povratno v gosteh pa s 7:2. Poleg Maje bosta v ligi prvakinj zaigrali tudi Mateja Zver in Izabela Križaj (ob St. Pölten).

V igri za napredovanje v ligo prvakinj sta bili še Kaja Korošec (Paris FC) in Kaja Eržen (Fiorentina), ki sta s svojimi klubi izpadla v 2. krogu kvalifikacij. Wolfsburg je izločil Fiorentino Kaje Eržen, Man City pa Paris FC Kaje Korošec.

Tekst: D.P., STA
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.09.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Pred domačo publiko pokazati še več kot v Avstriji
    Danes in jutri se bo sklenil 2. krog kvalifikacij za ligo prvakinj. V igri za napredovanje tudi naše državne prvakinje ekipa ŽNK Mura Nona, ki so na prvi tekmi drugega kroga izgubile proti St. Pöltnu z 0:3.
  • 19.09.2024 | Mednarodna tekmovanja
    V 2. polčasu poražene v Avstriji
    Nogometašice Mure None so na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakinj v gosteh izgubile proti St. Pöltnu z 0:3. Povratna tekma bo 26. septembra v Murski Soboti.
  • 19.09.2024 | Mednarodna tekmovanja
    V pričakovanju prve tekme v Avstriji
    Nogometašice ŽNK Mure None danes igrajo uvodno tekmo 2. kola kvalifikacij za ligo prvakinj. Gostujejo v Avstriji pri ekipi SKN St. Pölten. O napredovanju bosta odločali današnja tekma in povratna čez teden dni v Murski Soboti (19.00).
  • 18.09.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Mladinci Maribora s pol ducata zadetkov ugnali gibraltarske vrstnike
    Mladinska selekcija Maribora je uspešno opravila s prvo tekmo UEFA Mladinske lige prvakov. Četa Radovana Karanovića je na gibraltarskih tleh z 0:6 premagala ekipo Lincoln Red Imps.
  • 17.09.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Mariborski mladinci v Gibraltarju
    Mladinci Maribora so si z naslovom državnih prvakov priigrali nov nastop na mednarodnem odru. Prvi tekmec vijolic v letošnji izdaji UEFA Mladinske lige prvakov bo gibraltarski Lincol Red Imps, ki bo v sredo gostil prvi obračun.
  • 09.09.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Mura za ligo prvakinj proti avstrijskim prvakinjam
    Današnji žreb jim je za tekmice za napredovanje v ligo prvakinj namenil avstrijske državne prvakinje SKN St. Pölten. O napredovanju bosta odločali dve tekmi: prva bo odigrana 18. ali 19. septembra v Avstriji, povratna pa 25. ali 26. septembra v murskosoboški Fazaneriji.
  • 07.09.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Mura navdušila na Cipru in napredovala 2. krog kvalifikacij lige prvakinj
    V finalu so s 3:2 (2:1) premagale domači Apollon. Junakinja tekme je bila Sara Makovec, ki je dosegla dva gola, med drugim tudi odločilnega v 84. minuti.
  • 07.09.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Proti Ciprčankam za napredovanje
    V igri za 2. krog kvalifikacij tudi naše državne prvakinje. Ekipa ŽNK Mura Nona ob 20.30 proti domačemu Apollonu za napredovanje, tudi v prenosu na Sportklub 2.
  • 04.09.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Po zmagi v soboto za 2. krog kvalifikacij za ligo prvakinj
    Slovenske prvakinje so na turnirju skupine G v Paphosu na Cipru s 3:2 (2:0) premagale Glentoran iz Severne Irske. V finalu turnirja si bodo napredovanje poskušale zagotoviti v soboto proti zmagovalcu dvoboja med domačim Apollonom in armenskim Pjunikom.

DELI NA