Maribor iz Stockholma z golom zaostanka

Maribor bo v povratnem dvoboju z Djurgardenom lovil gol zaostanka, preobrat v Ljudskem vrtu pa bo napadal brez pordečelega Svena Šoštariča Kariča. Prvo tekmo za preboj v ligaški del UEFA Evropske konferenčne lige je z golom odločil Tokmac Nguen.

KVALIFIKACIJE UEFA EVROPSKE KONFERENČNE LIGE - ČETRTI KROG

DJURGARDEN - MARIBOR 1:0 (0:0)

Stadion Tele2 Arena, 12.579 gledalcev, sodniki: Vergoote, Tiesters, Geerolf (vsi Belgija).
Strelec: 1:0 Nguen (69.).
Djurgarden: Rinne, Kosugi, Danielson, Une Larsson, Therkildsen, Schüller, Sabovic, Gulliksen (od 90+1. Radetinac), Nguen (od 73. Stensson), Fallenius (od 56. Wikheim), Hümmet.
Maribor: Jug, Sikošek, Šoštarič Karič, Vidmar, Širvys, J. Repas, Ž. Repas (od 90+2. Vrhovec), Božić (od 81. Bourles), Iličić (od 90+2. M'Bondo), Barišić (od 73. Jakupović), Beugre (od 81. Mbina).
Rumeni kartoni: Sikošek, Iličić, J. Repas.
Rdeči karton: Šoštarič Karič (89.).

Mariborčani so se v Stockholmu pomerili z 12-kratnimi švedskimi prvaki, a brez poškodovanega Hilala Soudanija in tudi brez glavnega trenerja Anteja Šimundže, ki je po izključitvi proti Vojvodini dobil dve tekmi prepovedi vodenja ekipa. Vijolični, ki so na Švedskem sicer zaigrali v pretežno belo-rumeni kombinaciji, so tako poslušali napotke Damjana Ošlaja. Ti pa niso zalegli za zmago, Djurgarden je prišel do prednosti, ki pa Štajerce ohranja v igro za preboj v ligaški del tekmovanja.

Domači navijači so z baklami dodobra zadimili stadion, tako da je bila tekma kmalu po začetku za nekaj minut prekinjena. Ta je v prvem polčasu ponudila terensko premoč domače zasedbe, ki pa ni posebej ogrozila Ažbeta Juga, saj je prišla le do peščice strelov, dejansko je imela dva v okvir vrat, a nista bila posebej nevarna. Na drugi strani pa Štajerci niso poskusili niti enkrat.

V 48. minuti je Maribor prvič streljal, vendar je bil poskus Josipa Iličića precej nenatančen. Čeprav so uvodoma gosti nakazali, da bi bili lahko nevarni, pa so vendarle bolj skrbeli, da zadetka ne prejmejo. A ta načrt se je porušil v 69. minuti, ko so Mariborčani bližini kazenskega prostora izgubili žogo, Deniz Hümmet pa je jo nato podal strelcu Tokmacu Nguenu v osrčje kazenskega prostora.

Ošlaj je nato v igro vpoklical najboljšega strelca Maribora Arnela Jakupovića, a to ni spremenilo igralnega scenarija, Švedi so bili podjetnejši, iskali drugi zadetek in imeli v 83. minuti lepo priložnost, ko je do odprtega strela na robu kazenskega prostora prišel Gustav Wikheim, vendar zgrešil cilj. Je pa v 89. minuti slednji stekel v protinapad, kot zadnji v obrambi ga je potisnil Sven Šoštarič Karič in dobil rdeči karton. Številčne prednosti Švedi kljub novemu pritisku na srečo Maribora niso znali unovčiti.

Povratna tekma bo v Ljudskem vrtu odigrana v četrtek, ob 20:15, Mariborčane pa v nedeljo čaka še veliki derbi z Olimpijo.

Tekst: STA/PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 01.10.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Napredovanje potrditi z novo zmago
    Mladinska selekcija Maribora bo v Kidričevem odigrala povratno tekmo prvega kroga UEFA Mladinske lige prvakov. Vijoličasti upi so dvoboj z gibraltarskim tekmecem odločili že na prvi tekmi, a je želja jasna, napredovanje potrditi novo zmago.
  • 29.09.2024 | Prva liga Telemach
    Mariborčani do zanesljive zmage v Domžalah
    Nogometaši Maribora so v 10. krogu Prve lige Telemach v gosteh premagal Domžale s 3:0 (2:0).
  • 27.09.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Maribor
    Domžale po četrtini odigranih tekem še čakajo na prvo zmago. Lahko presenetijo in do nje pridejo proti Mariboru?
  • 22.09.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor do zanesljive zmage v Lendavi
    Nogometaši Nafte 1903 so v 9. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 0:3 (0:0).
  • 20.09.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Nafta 1903 - Maribor
    Pod vinogradi bomo priča srečanju dveh zasedb, ki sta v zadnjem tednu dni priznali premoč Celjanom. Kdo se bo bolje odzval?
  • 18.09.2024 | Prva liga Telemach
    Celjani dobili štajerski derbi z mojstrovino Sešlarja
    Na zaostali tekmi 2. kroga Prve lige Telemach so nogometaši Celja v štajerskem derbiju premagali Maribor z 2:1 (1:0).
  • 18.09.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Mladinci Maribora s pol ducata zadetkov ugnali gibraltarske vrstnike
    Mladinska selekcija Maribora je uspešno opravila s prvo tekmo UEFA Mladinske lige prvakov. Četa Radovana Karanovića je na gibraltarskih tleh z 0:6 premagala ekipo Lincoln Red Imps.
  • 17.09.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Mariborski mladinci v Gibraltarju
    Mladinci Maribora so si z naslovom državnih prvakov priigrali nov nastop na mednarodnem odru. Prvi tekmec vijolic v letošnji izdaji UEFA Mladinske lige prvakov bo gibraltarski Lincol Red Imps, ki bo v sredo gostil prvi obračun.
  • 16.09.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Maribor
    Sredin večer bo zaznamovala zaostala tekma drugega kroga. Kako se bo razpletel štajerski derbi?
  • 15.09.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor do točk proti Kopru
    Nogometaši Maribora so v 8. krogu Prve lige Telemach premagali Koper z 2:0 (1:0).

DELI NA