18.10.2024 | 1. SFL
Pred nami 6. krog 1. SFL

Pred nami je 6. krog 1. SFL, ki prinaša pet izvrstnih tekem. Vodilni Dobovec gosti KMN Bronx Škofije, Siliko odhaja v Zagorje k ŠD Mlinše, Oplast gostuje v Dobrepolju, Ajdovci še drugič zapored ob Savi – prejšnji teden v Zasavju, tokrat v Posavju, v Sodražici bo gostoval FC Trzin Mobi Arena. Prosta je ekipa PJ Joco Benedikt.

1.SFL, 6. krog, 18.10.
FK Dobovec – KMN Bronx Škofije (20.00)
ŠD Mlinše – Siliko Vrhnika (02.00)
KMN Sevnica – Kix Ajdovščina (20.00)
THE Nutrition Extrem – FC Trzin Mobi Arena (20.00)
FK Dobrepolje – KMN Oplast Kobarid (20.30)

Bratski obračun

V Rogaški Slatini vodilni Dobovec gosti KMN Bronx Škofije – to bo tudi generalka Dobovca za skorajšnji nastop v futsal ligi prvakov. To bo tudi tekma, ko si bosta nasproti stala brata Mordej – prvič kot trenerja. Rok na klopi Dobovca, Alen na klopi škofjotov.

„Pred nami je zanimiva tekma. Bronxe sem gledal in analiziral. Vem, da nas čaka zahtevno delo. Manjkal bo Matej Fideršek, a smo favoriti, igramo doma, tri točke morajo ostati doma,“ pove trener domačinov Rok Mordej, ki se ozre še na minuli petek in derbi na Vrhniki, ki se je končal z rezultatom 2:2.

„Prvi polčas je bil zelo dober. Tako bi želel, da igramo. V nadaljevanju je bilo precej slabo. Bo treba popraviti precej stvari. A se tudi zavedam, da smo na novo sestavljena ekipa, igralci pa mladi,“ dodaja Mordej, ki se veseli tekme proti bratovi ekipi. „Opozoril pa bi na igralca Danisa Hrgoto, okoli katerega se vse vrti. Vidi se, da je dal skozi futsal šolo v Puli,“ zaključi Rok, na drugi strani pa svoje dodajo še Primorci.

„Vemo, da gostujemo pri najboljši ekipi v Sloveniji. Vemo tudi to, da Dobovec doma ne izgublja točk. A gremo kljub temu v odločen boj. Nismo obremenjeni, to je naša prednost. Trenirali smo dobro. Za koliko bo pa to dovolj, bo jasno po tekmi,“ pove Alen Mordej, ki opozarja, da se vse prekinitve in igre Dobovca vrtijo okoli kaznovanega Mateja Fiderška. „Je najboljši igralec Dobovca. A tudi brez njega je Dobovec favorit,“ zaključi Mordej pred tekmo 1. in 4. ekipe lige.

Vedno napeto in dokaj izenačeno

V Zagorju bo domača ekipa ŠD Mlinše pričakala Siliko, to bo tekma 2. in 6. ekipe lige. „Tako dobro v tej sezoni še nismo trenirali. Res dober teden je za nami. Imamo srečo, da so nas obšle poškodbe,“ pove Gregor Ceglar, trener Mlinš. „Tekme s Silikom so vedno napete in izenačene. Verjamem, da bo tudi danes tako. Gostje so favoriti, mi pa iščemo svoje priložnosti,“ pravi Ceglar, ki potrdi, da je Siliko ostal zvest svoji igri (brez sidraša in z vratarjem v polju), so pa, to dodaja, pomladili svoje vrste. Mlinšani igrajo 3. tekmo doma v tej sezoni – premagali so Trzin, klonili z Dobrepoljem in Kixi (obakrat s po 1:2). Ta izkupiček bi danes radi oplemenitili.

Siliko je na derbiju proti Dobovcu navdušil, predvsem 2. polčas je bil res dober in gledljiv. Tudi trener Mile Simeunovič je pohvalil svoje fante. A se zaveda, da je vsak petek priložnost za novo dokazovanje. „Cel teden smo dobro trenirali. Vemo, kam odhajamo in kaj nas čaka proti Mlinšam. Fante sem opozoril na vse, kar se pričakuje. V prvi vrsti sem izpostavil igro s sidrašem, kjer so zelo močni. To je kar temelj njihove igre. Zadaj si izmenjajo do dve podaji, potem pa gre žoga na sidraša, za tem pa je na vrsti odkrivanje od sidraša. Dobro pa tudi mečejo žogo v protinapad,“ pove trener Silika Mile Simeunovič, ki se zaveda, da bodo domačini po porazu proti Kixov še dodatno motivirani. „Ko smo v Zagorju, so tekme vedno zahtevne in precej izenačene,“ še sklene Simeunovič.

Opozarjajo na Drobneta

V Sevnici se nadejajo, da se sestavijo in v nadaljevanju sezone pokažejo več in boljše. Trener Matej Zakšek verjame, da jim to lahko uspe. Žal še vedno ne more računati na vse razpoložljiv igralski kader. Ajdovci prihajajo na gostovanje ob Savi na krilih zmage v Zagorju.

„Igramo svojo igro. Nismo v popolni postavi, ob petkih imamo precej težav, da se sestavimo. A imamo dobro vzdušje, uspevajo nam neke stvari,“ pa začne trener Kixov Mito Lavrenčič, ki se s težavami Sevnice ne obremenjuje. „Tudi mi imamo svoje težave. Sevnica je dobra ekipa. Vse se vrti okoli Sebastjana Drobneta, nanj bo treba biti še posebej pozoren. Se pa zavedamo, da nismo favorit, čeprav smo na lestvici višje,“ je jasen ajdovski strateg, ki pove, da tudi danes ne bodo v popolni zasedbi. Se pa Ajdovcev obetajo okrepitve: v prihodnjih dveh tednih naj bi ekipo okrepila še dva igralca.

Brez napak

Dobra tekma se obeta tudi v Dobrepolju, kjer domačin gosti Oplast. „Na voljo smo imeli dva tedna, da se dobro pripravimo. To smo naredili, vse pa podkrepili še z detajlno analizo. Vemo, da k nam prihaja Oplast, ki igra kombinatorno, predvsem so ekipa, ki vztraja do konca 40. minute. Zato bomo morali biti zbrani od prve do zadnje sekunde,“ napoved tekme začne trener Dani Kaljevič. „Pozorni bomo na Nejca Kovačiča, ki je motor ekipe. Naša naloga bo, da mu preprečimo organizacijo napada,“ poudari Kaljevič, ki bo moral brez kaznovanega Kevina Strnada, priložnost pa bo dobil katerih od mladih igralcev, ki jih v Dobrepolju ne manjka.

„Moram reči, da težko pričakujem tekmo proti Dobrepolju, saj je to v zadnjih nekaj letih postala kar dobra stabilna ekipa v 1. SFL. Moji fantje dobro trenirajo. Želim si, da smo se nekaj naučili z zadnje tekme proti THE Nutrition Extrem. Če bomo ponavljali take napake, ne bomo osvajali točk v 1. SFL. Zato si želim, da nadgradimo dosedanje delo in s pravim pristopom pridemo do treh točk,“ napove Patrik Čujec, trener Oplasta, ki je pri treh zmagah - eno so vknjižili tudi v gosteh.

Na prvo zmago še čakajo

„Zavedamo se, da v Sodražico prihaja neugoden nasprotnik, ki bo željan zmage. Zato moramo biti pravi v glavah in srcih,“ je pred domačo tekmo proti FC Trzin Mobi Arena jasen Nik Jelič, ki vodi THE Nutrition Extrem, ki na prvo zmago v sezoni še čaka: dosedaj so zbrali tri remije in poraz. Slednjega v Kobaridu, ko so vodili že 0:3.

Trzin je pri prvi zmagi, tudi zato jim je malce odleglo. „Veselimo se tekme proti THE Nutrition Extremu, ki je dobra ekipa. A smo zadnjič proti Sevnici, pa tudi proti Mlinšam, pokazali, da lahko igramo proti vsakemu v ligi. Da je le pristop pravi,“ tekmo proti Sodražanom napoveduje trener Miran Bandur, ki sedi na klopi FC Trzin Mobi Arena. „Sedaj smo že spoznali zakonitosti 1. SFL. Vemo, da je tempo višji. Na prvih tekmah tudi sam nisem bil najboljši, zdaj nam bo v prihodnje lažje,“ meni Bandur.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 05.07.2023 | 1. SFL
    V Slovenijo tudi nekdanji evropski klubski prvak
    Dobovec, slovenski državni prvak, bo konec oktobra gostil skupino 4 glavnega dela tekmovanja – v Slovenijo prihajajo portugalska Benfica (evropski klubski prvak iz leta 2010), romunski Club Sportiv United Galati in francoski Etoile Lavalloise.
  • 29.10.2022 | 1. SFL
    Dobovec vnovič med 16 najboljših v Evropi
    Ekipa Dobovca si je na kvalifikacijskem turnirju skupine 3 futsal lige prvakov v Gziri na Malti priigrali preboj v elitni del tekmovanja, torej med 16 najboljših v Evropi. Tokrat so slovenski prvaki v zadnjem krogu premagali nizozemski Hovocubo s 3:0 (0:0).
  • 28.04.2021 | 1. SFL
    Dobovec navdušil, a ostal brez polfinala lige prvakov
    Slovenski predstavnik FK Dobovec je v četrtfinalu lige prvakov na zaključnem turnirju v Zadru izgubil proti branilcu naslova Barceloni z 0:2 (0:2). Dobovec ni razočaral, ampak navdušil. Trikratnemu evropskemu prvaku je nudil več kot dostojen odpor.
  • 23.02.2021 | 1. SFL
    Finalni turnir lige prvakov bo v Zagrebu
    Finalni turnir bo potekal med 28.4. in 3.5., poleg Dobovca so si mesto med elitno osmerico zagotovili še InterMovistar, FC Barcelona, Urga Yugorsk, Kairat, Sporting, KPRF in Benfica.
  • 18.02.2021 | 1. SFL
    Po zmagi v Kazahstanu na finalni turnir lige prvakov
    Slovenski futsalski klub in vodilna ekipa 1. SFL Dobovec se je prvič v zgodovini uvrstil na zaključni turnir najboljše osmerice v elitni ligi prvakov. Slovenski predstavnik je v Almatiju v Kazahstanu premagal moštvo Aktobeja z 2:1 in spisal eno večjih poglavij tega športa v Sloveniji.
  • 15.02.2021 | 1. SFL
    Po mesto na finalnem turnirju futsal lige prvakov
    V četrtek, 18.2., se bo začela osmina finala futsal lige prvakov, sklenila se bo v soboto, 20.2. Uvodna tekma osmine finala bo v Kazahstanu, v četrtek, ob 11. uri, vodilna ekipa 1. SFL Dobovec igral proti domačemu ligašu kazahstanskemu podprvaku Actobeju.
  • 05.11.2020 | 1. SFL
    Zelena luč tudi za 1. SFL
    Ukrepe bo čez teden dni spet obravnavala vlada ter nato sprejela nadaljnje korake glede na zdravstvene razmere, je ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec navedla na današnji novinarski konferenci po seji vlade.
  • 12.10.2018 | 1. SFL
    Dobovec v Litvi proti evropskemu prvaku
    Slovenski državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel je dobil tekmece v elitnem delu lige prvakov. Ekipa trenerja Kujtima Morine bo med 13. in 18. novembrom igrala na turnirju v Litvi, tekmeci pa bodo aktualni  (petkratni) evropski klubski prvak Inter FS s portugalskim zvezdnikom Ricardinhem, belgijski Halle-Gooik in domači Vytis.
  • 27.12.2017 | 1. SFL
    Futsal magazin: na derbiju v Benediktu, dodani še pokalni zadetki
    Po koncu tekem 14. kroga 1. SFL dodajamo izjave vseh trenerjev in futsal magazin, kjer so najboljši momenti zadnjih članskih tekem v letu 2017.
  • 22.12.2017 | 1. SFL
    Mariboru derbi, kozli za petami Litiji
    Oplast je s 7. zmago sklenil leto 2017 in se utrdil na 3. mestu. Sevničani se od leta poslavljajo s 6. porazom. Junak tokratnega medsebojnega obračuna je bil Jaka Sovdat, ki je najprej zabil avtogol za vodstvo gostov. Potem pa je Sovdat dosegel tri gole v „pravo“ mrežo.

DELI NA