15.09.2024 | WU17
Z zmago končale turnir

Ženska reprezentanca Slovenije U17 je z zmago proti Albaniji (2:0) uspešno končala turnir narodov – Gradiška. To je bil zadnji test pred oktobrskimi kvalifikacijami za evropsko prvenstvo. „Veseli smo zmage, ki je pokazala, da ekipa zna pripeljati tekmo do željenega rezultata. Čestitke igralkam za vložen trud na celotnem turnirju, ki je pokazal, kaj je potrebno v prihodnje izboljšati in na čem moramo vsi skupaj graditi,“ je po tekmi povedala selektorica Anja Milenkovič.

Turnir narodov:

Aquileia, 13.9.
Slovenija – Italija 0:5
 (0:3)
0:1 Stendardi (17.), 0:2 Bedini (22.), 0:3 Stendardi (44.), 0:4 Galli (77.), 0:5 Ieva (90.+)

Slovenija: Prelovšek Katja, Kavaš, Lesjak, Pšeničnik, Šrot, Strgar, Škrobar, Jakopič, Selan, Rupar, Lukežič

Igrale so še:
Prelovšek, Žagar, Novoselec, Mujezinovič.

Ajdovščina, 11.9.
Slovenija – Severna Makedonija 2:3
 (1:1)
0:1 Grozdanova (18.), 1:1 Šrot (28.), 1:2 Galabovska (50.), 2:2 Šrot (75.), 2:3 Emini (85.)

Slovenija: Stošič, Kavaš, Lesjak, Pšeničnik, Šrot, Strgar, Osolnik, Škrobar, Jakopič, Rupar, Lukežič.

Igrale so še:
Novoselec L., Žagar, Selan, Šernek.

Monfalcone, 15.9.
Slovenija – Albanija 2:0

Slovenija: Prelovšek Katja, Kavaš, Lesjak, Šrot, Strgar, Škrobar, Jakopič, Selan, Žagar, Mujezinović, Rupar.

DU17:
Nuša Škrobar (SK Sturm Graz AVT), Katinka Skaza Pevnik (DNŠ Mura), Lana Kavaš (DNŠ Mura), Lana Novoselec (NK MB Tabor), Lana Lesjak (NK MB Tabor), Lana Šernek (NK MB Tabor), Živa Rupar (ŽNK Cerklje), Kaja Prelovšek (ŽNK Cerklje), Katja Prelovšek (ŽNK Cerklje), Lucia Stošić (ŽNK Olimpija Ljubljana), Neja Selan (ŽNK Olimpija Ljubljana), Lina Štolfa (ŽNK Primorje Ajdovščina), Anja Lukežič (ŽNK Primorje Ajdovščina), Taja Strgar (ŽNK Radomlje), Barbara Pšeničnik (ŽNK Radomlje), Neža Žagar (ŽNK Radomlje), Ula Osolnik (ŽNK Radomlje), Taja Jakopič (ŽNK Radomlje), Tajda Mujezinović (ŽNK Radomlje).

Na Portugalsko

Oktober prinaša nov tekmovalni izziv za naše kadetinje, na sporedu so kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto na Ferskih otokih. Pot do tja pa vodi prek kvalifikacij v Ligi A, kamor so se varovanke selektorice Anje Milenkovič letos spomladi vrnile po uspehu v Ligi B. Tokratni žreb je Sloveniji namenil skupino A1, kjer so še Portugalska, Švica in Wales. Slovenija bo med 21.10. in 30.10. odigrala kvalifikacije na Portugalskem.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 13.09.2024 | WU17
    V pričakovanju tretje tekme turnirja
    „Težka tekma proti zelo dobri ekipi Italije. Igralke so pokazale pravi pristop, se borile celotno tekmo, smo pa zadetke ponovno prejeli prelahko. Tak pristop in še nekaj konkretnosti v napadanih akcijah moramo prenesti na zadnjo tekmo in nato na kvalifikacije,“ je tekmo ocenila selektorica Anja Milenkovič.
  • 11.09.2024 | WU17
    Turnir začele proti Severni Makedoniji
    Ženska reprezentanca Slovenije U17 je s tekmo proti Severni Makedoniji (2:3) začela turnir narodov – Gradiška. Turnir bo dober test pred skorajšnjimi kvalifikacijami za  evropsko prvenstvo.
  • 10.09.2024 | WU17
    Začenjajo proti Severni Makedoniji
    Varovanke selektorice Anje Milenkovič so se zbrale, danes pa na treningu opravile pripravo na prvo tekmo turnirja. Jutri, v sredo, 11.9., se bodo v Ajdovščini pomerile s Severno Makedonijo. Na turnirju bo igrale še vrstnice Italije in Albanije.
  • 04.09.2024 | WU17
    Po dobro pripravo na oktobrske kvalifikacije
    Ženska reprezentanca Slovenije U17 se bo med 9. in 15.9.2024 udeležila Turnirja narodov – Gradiška. Turnir bo dober test pred skorajšnjimi kvalifikacijami za evropsko prvenstvo.
  • 07.06.2024 | WU17
    Dekleta do 17 let dobila tekmice v kvalifikacijah za EP 2025
    Evropsko prvenstvo bo prihodnje leto na Ferskih otokih. Letošnja izvedba je že končana. Evropske prvakinje so postale Španke, ki so v finalu s 4:0 porazile Anglijo.
  • 20.03.2024 | WU17
    Na zadnji tekmi kvalifikacij remi z Bolgarijo
    Bolgarija je s sedmimi točkami (toliko jih ima tudi Slovenija) zavoljo razlike v golih zasedla 1. mesto in direktno napredovala v Ligo A. Slovenija čaka razplet ostalih skupin z upanjem, da bo šla v Ligo A kot najboljša drugouvrščena reprezentanca.
  • 19.03.2024 | WU17
    Pripravljene na Bolgarijo
    „Igralke so pripravljene na zadnjo tekmo. Na prvih dveh tekmah so pokazale, da lahko igrajo zelo dober nogomet. To bo potrebno ponoviti tudi na tej tekmi in lahko se nadejamo želenega rezultata,“ pred tekmo pove selektorica Anja Milenkovič.
  • 17.03.2024 | WU17
    Do druge zanesljive zmage
    Naša dekliška kadetska reprezentanca je na kvalifikacijah za EP 2024 oz. turnirju Lige B prišla do 2. zmage. Varovanke selektorice Anje Milenkovič so s 4:0 premagale Azerbajdžan. Gole so dosegle Špela Gerbec (2), Zala Omerza in Ula Osolnik.
  • 17.03.2024 | WU17
    Kadetinje v pričakovanju tekme proti Azerbajdžanu
    „Tudi tokrat nas čaka nasprotnik, ki je lahko še kako nevaren, če mi ne bomo dobro izvajali naših idej in dogovorov. Pričakujemo, da bomo imeli več žogo v svoji posesti, pri čemer želimo biti tudi čim bolj nevarni za gol. Zelo pomembno pa bo tudi dosledno opravljati naloge v fazi obrambe,“ pred tekmo pove selektorica Anja Milenkovič.

DELI NA