Mura navdušila na Cipru in napredovala 2. krog kvalifikacij lige prvakinj

Nogometašice Mure None so se uvrstile v drugi krog kvalifikacij lige prvakinj, potem ko so postale zmagovalke turnirja prvega skupine 6 v ciprskem Paphosu. V finalu so s 3:2 (2:1) premagale domači Apollon. Junakinja tekme je bila Sara Makovec, ki je dosegla dva gola, med drugim tudi odločilnega v 84. minuti.

Žreb 9.9.

V 2. krogu kvalifikacij bo igralo 24 ekip, poleg ŽNK Mure Nona so v 2. krog uspešno napredovale St. Pölten z Matejo Zver in Izabelo Križaj, Fiorentina z Kajo Eržen ter Paris s Kajo Korošec. Drugi krog kvalifikacij bo na sporedu 18. in 19.9. ter 25. in 26.9. Žreb parov bo v ponedeljek, 9.9.

V skupinskem delu lige prvakov bo igralo 16 ekip, 12 mest je še prostih, štiri pa že zasedena (Barcelona, Lyon, Bayern in Chelsea).

Kvalifikacije za ligo prvakinj, 1. krog, finale, 7.9.
Apollon – ŽNK Mura Nona 2:3
(1:2)
0:1 Makovec (15.), 0:2 Šoštarič (30.) 1:2 Guns (38.), 2:2 Freda (79.), 2:3 Makovec (84.)

ŽNK Mura Nona: Gavillet, Vindišar, Sivobolova, Kravets, Rakovec, Makovec, Kos, Vilčnik, Šoštarič, Malakhova (Dolinar od 70.), Kolbl

Slovenske prvakinje so se po uspehu proti severnoirskim predstavnicam v polfinalu kvalifikacijskega turnirja na Cipru dobro pripravile tudi na domačinke. Trener Vladimir Kokol tudi tokrat ni prepustil ničesar naključju. Napovedoval je sicer tekmo z malo priložnostmi, kar pa se ni uresničilo. Ekipi sta tekmo sicer začeli previdno, a Makovec pa je izkoristila prvo priložnost (v 15. minuti – na sredini je žogo ukradla Noelle Vilčnik, Sara pa udarila od daleč in dosegla pravi evrogol), po golu se je igra razživela, več pa so pokazale Slovenke. Še več – sledil je nov šok za domači tabor: na 2:0 je v 30. minuti povišala Tija Šoštarič. Tudi ona je matirala domačo vratarko od daleč, potem ko je imela Mura prosti strel z desne strani.

Osem minut pozneje so zadetek dosegle tudi gostiteljice, ki bi se na začetku drugega kaj kmalu spet znašle v zaostanku dveh golov, najprej je okvir vrat zadela kapetanka Špela Kolbl, nekaj trenutkov pozneje pa še Jana Malahova.

Nekaj zgrešenih priložnosti je ciprska ekipa kaznovala in v 79. minuti prišla do izenačenja, a odgovor je bil hiter, pet minut je podajo Kolbl izkoristila Makovec (najprej je ona našla Špelo z globinsko podajo, potem pa ji je Špela vrnila ob neodločni domači obrambi), ki se je letos v Muro vrnila iz Olimpije, in postavila končen izid.

Tekst: D.P., STA
Foto: ŽNK Mura Nona

SORODNE NOVICE

  • 07.09.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Proti Ciprčankam za napredovanje
    V igri za 2. krog kvalifikacij tudi naše državne prvakinje. Ekipa ŽNK Mura Nona ob 20.30 proti domačemu Apollonu za napredovanje, tudi v prenosu na Sportklub 2.
  • 04.09.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Po zmagi v soboto za 2. krog kvalifikacij za ligo prvakinj
    Slovenske prvakinje so na turnirju skupine G v Paphosu na Cipru s 3:2 (2:0) premagale Glentoran iz Severne Irske. V finalu turnirja si bodo napredovanje poskušale zagotoviti v soboto proti zmagovalcu dvoboja med domačim Apollonom in armenskim Pjunikom.
  • 02.09.2024 | Mednarodna tekmovanja
    V 1. kolu proti Severnim Irkam
    Slovenske državne prvakinje ekipa ŽNK Mura Nona, varovanke trenerja Vladimirja Kokola, v sredo, 4.9., začenjajo evropsko jesen. Tudi ob prenosu tekem na Sportklub 1.
  • 30.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Celje in Olimpija dobila jesenske evropske tekmece
    Slovenska nogometna kluba Celje in Olimpija sta na današnjem žrebu v Nyonu v Švici spoznala tekmece v glavnem delu UEFA Evropske konferenčne lige za sezono 2024/25.
  • 29.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Celje še drugi slovenski klub v Evropi!
    Nogometaši Celja so na povratni tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo na domači zelenici zmagali s 4:1 (2:0) proti Pyuniku iz Erevana. Posledično se je slovenski prvak ob ljubljanski Olimpiji uvrstil v glavni del UEFA Evropske konferenčne lige.
  • 29.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Razigrani zmaji razbili Rečane za evropsko jesen
    Nogometaši Olimpije so na odločilni tekmi za preboj v ligaški del UEFA Evropske konferenčne lige napolnili mrežo Rijeke in si še drugo leto zapored zagotovili jesensko nastopanje na mednarodnem odru.
  • 29.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Mariboru ni uspelo, Švedi slavili tudi v Ljudskem vrtu
    Maribor je v Ljudskem vrtu izgubil tudi povratno tekmo s švedskim Djurgardenom, ki je s hitro doseženim golom Deniza Hummeta potrdil uvrstitev v UEFA Evropske konferenčne lige.
  • 28.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Tudi v Ljudskem vrtu za evropsko jesen
    Tako kot v knežjem mestu, se bo odločilna tekma kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige tudi v Ljudskem vrtu pričela ob 20:15. Maribor ima podobno izhodišče kot Celjani, četa Anteja Šimundže bo skušala s pomočjo domačih gledalcev izničiti prednost Djurgadena.
  • 28.08.2024 | Mednarodna tekmovanja
    Celjani po preobrat na domačem igrišču
    Ni šlo v kvalifikacijah UEFA Lige prvakov in UEFA Evropske lige, bodo Celjani bolj uspešni v boju za UEFA Evropsko konferenčno ligo? Pjunik si je v domačem Erevanu priigral zadetek prednosti, grofje pa morajo svojo igro za največji mednarodni podvig v zgodovini kluba dvigniti na višjo raven.

DELI NA