07.09.2024 | A
Odmevi po tekmi z Avstrijo

Slovenska izbrana vrsta je v petkovem večeru odigrala uvodno tekmo tokratne izvedbe UEFA Lige narodov. Pred razprodanimi Stožicami je pričakala favorizirano Avstrijo, pester obračun s severnimi sosedi pa se je končal brez zmagovalca.

V 14. minuti je Benjamin Šeško zelo suvereno realiziral najstrožjo kazen in našo reprezentanco popeljal v vodstvo, ki pa je žal zdržalo le slabe četrt ure. Kekovi izbranci so pozabili na Konrada Laimerja, vezist münchenskega Bayerna pa je ugnal vratarja Vidovška in že sredi prvega polčasa postavil končni izid.

»Pričakovali smo trdo, intenzivno tekmo. Krenili smo zelo dobro, v prve pol ure smo poveljevali na igrišču, si ustvarjali priložnosti. Nato smo se povlekli nazaj, v nizko cono, iz katere se nismo mogli prebiti. Posledično so imeli Avstrijci več prostora in nato tudi zadeli. Kljub temu smo s fanti spet pokazali, kako se je treba boriti, dali smo zadnje atome moči za reprezentančni dres,« je srečanje po še eni solidni predstavi komentiral Vanja Drkušić.

Soigralčeve poglede deli Erik Janža: »Avstrijci nas niso presenetili. Vedeli smo, da hočejo ritem, tek, borbo. Poleg tega imajo veliko kvalitete. Mislim, da smo se na te zahteve dobro odzvali, z malce več sreče in mirnosti v protinapadih pa bi lahko tekmo tudi dobili. Vsak je dal svoj maksimum, vpisali smo prvo točko in gremo dalje.«

Za Slovenijo je bila to že šesta tekma brez zmage. Poleg štirih – zlata vrednih – remijev na evropskem prvenstvu so se naši fantje brez zmagovalca razšli tudi z Bolgarijo. »Moramo se zavedati, da se je tekom teh šestih tekem kakovost nasprotnikov strmo dvigala. To so evropske ekipe, proti katerim ni lahko igrati. Ne glede na vse pa si želimo zmagati in prekiniti ta niz, kar verjamem, da nam bo v ponedeljek uspelo,« je povedal Timi Max Elšnik in s tem že napovedal ponedeljkovo tekmo s Kazahstanom. »Proti Kazahstanu bomo morali mi narekovati tempo, mi bomo tisti, ki bomo napadali tri točke, sploh zato, ker igramo doma. Pričakujem povsem drugačno tekmo

Kazahstance, ki so v petek proti Norveški iztržili remi brez zadetkov, dobro poznamo iz kvalifikacij za Evro, v katerih smo jih dvakrat premagali. Najprej smo po preobratu slavili v Astani, nato pa smo bili z enakim izidom (2:1) boljši še na tisti nepozabni novembrski tekmi v Stožicah. Za potrditev četrte uvrstitve Slovenije na veliko tekmovanje sta takrat zabila Šeško in Verbič.

Pred tretjim srečanjem s to reprezentanco je cilj jasen. »Z zmago v ponedeljek napadamo prvo mesto v skupini.« pravi Elšnik, pridružuje pa se mu Janža: »V Stožicah smo Kazahstance že premagali in upam, da jih bomo še enkrat.« Drkušić poudarja, da je atmosfera v slačilnici pravšnja za želeni rezultat: »Znotraj reprezentance se je ustvarila zmagovalna miselnost – verjamemo, da lahko premagamo vsakogar.«

Tekst: VBi
Foto: m24.si

 

SORODNE NOVICE

  • 06.09.2024 | A
    Na prvi tekmi po evropskem prvenstvu remi z Avstrijo
    Nogometna reprezentanca Slovenije je novo izdajo UEFA Lige narodov pričela s točko proti Avstriji. Slovenci so v razprodanih Stožicah povedli z enajstmetrovko Benjamina Šeška, severni sosedje pa so izenačili z golom Konrada Laimerja.
  • 05.09.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo z Avstrijo
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v petek, 6. septembra 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila z Avstrijo. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel tako-rekoč že razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.
  • 05.09.2024 | A
    Kek: Pred nami je dobra, kvalitetna tekma
    Slovenska moška nogometna reprezentanca bo v petek ob 20.45 v ljubljanskih Stožicah igrala prvo tekmo nove izvedbe evropske lige narodov 2024/25 proti Avstriji v okviru lige B skupine 3. Pred tekmo v slovenskem taboru opozarjajo na kakovosti avstrijske reprezentance, v pozitivnem vzdušju pa pričakujejo dobro, borbeno tekmo.
  • 04.09.2024 | A
    Šporar in Janža prepričana v glasno podporo slovenskih navijačev
    Slovenska nogometna reprezentanca stopnjuje priprave na petkovo tekmo z Avstrijo v okviru Uefa lige narodov. Slovenci so odločeni nadaljevati odličen niz rezultatov, pri tem pa računajo na glasno podporo slovenskih navijačev.
  • 03.09.2024 | A
    Slovenci opravili drugi trening in razveselili otroke
    Slovenska nogometna reprezentanca je v Nacionalnem nogometnem centru Brdo opravila drugi trening pred petkovo tekmo Uefa lige narodov z Avstrijo. Reprezentanti so pred treningom razveselili otroke imetnikov letnih vstopnic, ki so prejeli dragocene podpise in fotografije svojih junakov.
  • 03.09.2024 | A
    Janža drugič zapored med asistenti, v vlogi podajalca tudi Šeško
    Slovenski reprezentanti so imeli minuli konec tedna še zadnje reprezentančne obveznosti pred tekmama lige narodov z Avstrijo in Kazahstanom. V vlogi asistenta se je znova izkazal bočni branilec Erik Janža, podajo za gol pa je prispeval tudi Benjamin Šeško.
  • 02.09.2024 | A
    Kek vpoklical Bajrića, Drkušić že treniral
    Selektor slovenskih nogometašev Matjaž Kek je v izbrano vrsto pred uvodnima tekmama lige narodov zaradi poškodbe Žana Karničnika dodatno vpoklical Kenana Bajrića. Na današnjem prvem treningu na Brdu pri Kranju pa je po nedeljskem predčasnem odhodu z zelenice brez omejitev treniral Vanja Drkušić.
  • 02.09.2024 | A
    Slovenci pričeli priprave na Uefa ligo narodov
    Slovensko nogometno reprezentanco v naslednjem tednu čaka prvi preizkus po evropskem prvenstvu. Reprezentanti so se pred tekmama lige narodov z Avstrijo in Kazahstanom danes zbrali na Brdu pri Kranju. Po prikazanem na Euru komaj čakajo na nove izzive, je novinarjem dejal napadalec Benjamin Šeško.
  • 30.08.2024 | A
    Kek predstavil seznam za Avstrijo in Kazahstan
    Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je na Brdu pri Kranju predstavil seznam igralcev, na katere bo računal na uvodnih dveh tekmah nove izvedbe lige narodov. Večjih presenečenj ni na seznamu.

DELI NA