ŽNK Olimpija Ljubljana po drami do naslova

Slovenija je dobila nove državne prvakinje. To so postale igralke ŽNK Olimpije Ljubljana, ki so na tekmi zadnjega 21. kroga s 3:2 slavile zmago proti ŽNK Teleing GMT Beltincem. Odločilen gol za zmago Ljubljančank je v 94. minuti dosegla Jelena Čubrilo. Olimpija je zbrala 60 točk, Pomurke 57.

SŽNL, 21. krog, 28.5.
ŽNK Teleing GMT Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana 2:3
ŽNK Maribor – ŽNK Ankaran 0:4
ŽNK Krim – Fužinar 4:2
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Rudar Škale 4:3

Ankaran (dvakrat se je med strelke vpisala Tina Paliska) je z dvema goloma v 1. in dvema v 2. polčasu potrdil končno 8. mesto, Maribor pa je končal stopničko višje. Pomlajena zasedba Krima je doma s tremi zadetki Barbare Kunej odpravila Fužinarja, v derbiju zgornjega dela tabele pa so Radomljanke s 4:3 odpravile ŽNK Rudar Škale.

Lestvica najboljših strelk po 21. krogu:
Monika Conjar (ŽNK Teleing GMT Beltinci) 44
Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing GMT Beltinci) 40
Natalija Golob (ŽNK Olimpija Ljubljana) 36

Dosedanje državne prvakinje:
ŽNK Krka: 8-krat
ŽNK Pomurje Teleing: 6
Ilirija: 4
ŽNK Pikapolonica Jarše: 2
ŽNK Škale Pande: 2
ŽNK Olimpija Ljubljana 1
Tesar Ižakovci: 1
Krim: 1

Pomurke do 2:0

„Trener v tem hipu ni pomemben – bistvena so dekleta, ki so celo leto garale za tole. Resnično jim privoščim ta naslov. Na treh tekmah so bile boljše, a rezultat tega ni pokazal. Danes, ko je bilo to najbolj potrebno, pa se je izšlo,“ je po tekmi povedal trener Olimpije Tomaž Upelj, ki se je razveselil uspeha svojih varovank.

Pa Olimpija ni začela, kot so si to želeli njeni navijači in pristaši. Pomurke so na polčas odšle s prednostjo 1:0, po prestreženi podaji je do žoge prišla Manja Rogan (17. minuta) in dosegla spreten gol.

„Tudi mi smo imeli svoje možnosti, a je bila domača vratarka Frasova na mesto. Obranila je tri, štiri naše izvrstne strele,“ je vratarko Pomurk pohvalil tudi Upelj. V 65. minuti je ŽNK Teleing GMT Beltinci vodil 2:0, zadela je hrvaška reprezentantka Monika Conjar

Izključitev Sare Makovec

V zadnjih 20 minutah pa se je zgodil preobrat. Sara Makovec je v 18. in 70. minuti dobila rumen karton, zato je morala z igrišča. „Imele smo dobljeno tekmo in osvojeno prvenstvo. Menim, da se je prelom zgodil z izljučitvijo in drugim rumenim kartonom Sare Makovec. Preveč smo se potegnili na svojo polovico. Potem pa je prišla zadnja sekunda, ko jim je uspelo zadeti in osvojiti prvenstvo,“ je zadnjih 20 minut srečanja opisala trenerka Pomurk Nuša Ladinek.

„Šele ko smo bil iz igralko več, smo se spravili v dir. Skušali smo za vsako ceno nadoknaditi zaostanek. Izšlo se nam je,“ je povedal Upelj. Urška Žganec je v 75. minuti znižala na 2:1, Jelena Čubrilo je minuto za tem poravnala na 2:2. V 94. minuti pa je prav srbska igralka odločila zmagovalca in prvaka.

Tekst: D.P.
Foto: B.R./ŽNK Teleing GMT Beltinci

SORODNE NOVICE

  • 26.09.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    V Ljubljani se bo sklenil četrti krog
    Četrtek, 26.9., prinaša 5. tekmo 4. kroga Ženske nogometne lige Triglav. ŽNK Ljubljana ob 17. uri gosti ŽNK Radomlje Medex. Tekma je pred tem preložena, v četrtek pa bo odigrana.
  • 22.09.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Olimpija in Cerklje doma, Ljubljana v gosteh
    Današnji igralni dan so obeležile zmage ŽNK Olimpije Olimpije, ŽNK Ljubljane in ŽNK Cerkelj. Tekma med Ajdovkami in Murašicami je bila preložena.
  • 22.09.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    V nedeljo tri tekme, prenos iz Velesovega
    Tokratni 5. krog Ženske nogometne lige Triglav se je začel v petek, nadaljeval se bo v nedeljo, ki prinaša tekme v Velesovem, Ljubljani in Kopru.
  • 21.09.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Točke ostale v Radomljah
    S tekmo ŽNK Radomlje Medex – Krim se je začel 5. krog Ženske nogometne lige Triglav. Zmaga je ostala v Radomljah. V nedeljo tri tekme tudi s televizijskim prenosom na Planet TV2.
  • 19.09.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    V petek v Radomljah, kamere v Velesovem
    S tekmo ŽNK Radomlje Medex – Krim se v petek zvečer ob 20.30 začenja 5. krog Ženske nogometne lige Triglav. Ostale štiri tekme bodo v nedeljo, tudi s televizijskim prenosom na Planet TV2.
  • 17.09.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Po domačih zmagah misli pri kvalifikacijah za ligo prvakinj
    Žreb jim je za tekmice za napredovanje v ligo prvakinj namenil avstrijske državne prvakinje SKN St. Pölten, za katerega igrata reprezentantki Mateja Zver in Izabela Križaj. O napredovanju bosta odločali dve tekmi: prva bo odigrana 19. septembra v Avstriji, povratna pa 26. septembra v murskosoboški Fazaneriji.
  • 15.09.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Mura in Krim doma, Olimpija in Primorje v gosteh
    Za nami so uvodne štiri tekme 4. kroga Ženske nogometne lige Triglav. Doma sta se zmag veselili ekipi ŽNK Mura Nona in ŽNK Krim, v gosteh sta bili uspešni ŽNK Olimpija Ljubljana ter Primorje Tosla Nutricosmetics. Ana Milović se je s šestimi doseženimi golo zavihtela na vrh lestvice strelk.
  • 15.09.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Kamere v Kidričevem, generalka za prvakinje
    Kamere Planet TV 2 bodo v Kidričevem, kjer domači Aluminij gosti ŽNK Olimpijo Ljubljana. Državne prvakinje ŽNK Mura Nona ob 11.30 pričakujejo ŽNK Gažon Le-Log, ob 15. uri se začne tekma Krim – ŽNK Cerklje, ob 16.30 pa še tekma MB Tabor – Primorje Tosla Nutricosmetics. Tekma ŽNK Ljubljana – ŽNK Radomlje Medex bo v četrtek, 26.9.
  • 10.09.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Mura uspešno tudi doma, vrnitev Ane Milović
    Nedelja je postregla s štirimi tekmami 3. kroga Ženske nogometne lige Triglav. Primorje Tosla Nutricosmetics, ŽNK Olimpija Ljubljana, ŽNK Radomlje Medex ter ŽNK Ljubljana so prišli do zmag. V torek, 10.9., do nove zmage tudi ŽNK Mura Nona.
  • 08.09.2024 | Ženska nogometna liga Triglav
    Vnovič dva prenosa, v nedeljo ob 16. uri
    V mestnem derbiju ŽNK Olimpija Ljubljana gosti Krim (ob 16.00), v Velesovem (tudi ob 16. uri) bo ŽNK Cerklje gostil ŽNK Ljubljano. Ob 16.30 bo ajdovsko Primorje Tosla Nutricosmetics gostil Aluminij, ob 18. uri pa se bosta v Radomljah pomerila ŽNK Radomlje Medex in ŽNK Gažon Le-Log.

DELI NA