03.05.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Radomlje - Rogaška

Prva liga Telemach, 34. krog

KALCER RADOMLJE - ROGAŠKA

5. maj 2024, ob 15:00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov 
- 7 evrov v predprodaji

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Ne glede na položaj na lestvici so Radomljani v Spodnji Šiški verjetno pričakovali vsaj za odtenek lažji izziv. Naleteli so na motivirane Ljubljančane, ki tekmecem nikakor niso nameravali prepustiti točk. Na koncu je domov vsak odnesel po eno, kar pa je bilo dovolj, da so Radomlje na devetem mestu prehitele Aluminij in tam – ker so Kidričani v ponedeljek kapitulirali v Fazaneriji – tudi ostale. Seveda tudi predzadnje mesto ne zagotavlja obstanka, kandidaturo za morebiten skok na zaenkrat precej oddaljeno osmo mesto pa lahko mlinarji vložijo v nedeljo. Ob Kamniški Bistrici gostuje Rogaška, ki rumeno-črnim beži za pet točk. Kako se bo razpletel dvoboj dna lestvice?

Kdo je vroč?

Varovanci Darjana Slavica so se v prestolnici hitro znašli po zaostanku. Napako si je privoščil vratar Velić, ki se je med odmorom bržkone zahvaljeval Dejanu Vokiću. Nekdanji nogometaš Maribora je v 38. minuti odlično izvedel prosti strel: oddaljenost (oziroma v tem primeru bližina) od vrat mu je omogočala, da je domačega čuvaja mreže ukanil s strelom na oddaljenejšo vratnico. Bo nevaren tudi za črno-bela vrata?

Ali ste vedeli?

Da ima Darjan Slavic na glavi nekaj več sivih las, je poleg hitrega zaostanka poskrbela tudi poškodba Elvisa Letaja. Kosovski bočni branilec, ki ga je Radomljam do konca aktualne sezone posodil Hajduk, se je po težji poškodbi prvič znašel v začetni enajsterici (če štejemo le prvenstvene tekme). Letaj je moral že po 20 minutah mesto na zelenici prepustiti Markoviću; po novi poškodbi kolena je sezona za 20-letnika že končana.

ROGAŠKA

Prepoved nastopa: /

Potem ko so se sredi preteklega tedna Slatinčani kar 120 minut z Muro grizli za napredovanje v finale Pokala Pivovarna Union, je bilo pričakovati, da proti Kopru ne bodo sveži – vsaj ne do zadnjega sodnikovega žvižga. Oskar Drobne je zato pripravil nekoliko drugačno taktiko: njegovi varovanci so v prvem polčasu pritisnili in si skušali zagotoviti vodstvo, ki bi ga nato lahko branili vse do konca. Prvi del načrta so (dvakrat) realizirali, drugega ne. Tekmeca sta se razšla brez zmagovalca, z remijem pa bodo manj zadovoljni Primorci, ki so bili na koncu bližje popolnemu preobratu. Rogaška je z eno nogo že na varnem, življenje pa si vseeno lahko oteži ta konec tedna.

Luka Kambič, branilec NK Rogaška: "Predvsem moramo biti pozorni pri prekinitvah, iz katerih so Radomlje zelo nevarne, v napadu pa moramo ostati čim bolj mirni pred golom in izkoristiti priložnosti, ki si jih bomo priigrali."

Kdo je vroč?

Patrik Mijić. Tako se glasi kratek odgovor na to vprašanje, nekoliko daljši pa bi nedvomno vključeval dejstvo, da se je Hrvat na zadnjih štirih uradnih tekmah kar petkrat veselil, na seznamu strelcev pa mu družbe ni delal nihče od soigralcev. Najprej je sredi aprila dosegel tolažilni zadetek proti Celju, nato je z dvema goloma blestel na že omenjeni pokalni tekmi, enak izkupiček pa je vpisal tudi proti Kopru.

Ali ste vedeli?

Kljub temu da so bili nosilci slatinške igre po razburljivem pokalnem polfinalu bržkone utrujeni, se je Oskar Drobne odločil za zgolj eno spremembo v začetni enajsterici. Prvič po 10. februarju je priložnost dočakal Rene Rantuša Lampreht, ki se je po dogovoru z vodstvom kluba znova pridružil ekipi. Na igrišču je 22-letnik preživel vseh 90 minut, vrnitev na zelenico pa je v 28. minuti obeležil z rumenim kartonom.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.05.2024 | Prva liga Telemach
    Pomembna zmaga Radomelj proti Rogaški
    Nogometaši Kalcerja Radomelj so v Domžalah v 34. krogu Prve lige Telemach premagali Rogaško z 1:0 (0:0).

DELI NA