08.03.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Koper

Prva liga Telemach, 25. krog

DOMŽALE – KOPER

10. marec 2024, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev
Cena vstopnic:
- 5 evrov

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Zadnje dejanje 25. kroga Prve lige Telemach, ki predstavlja uvodno dejanje v zadnjo tretjino prvenstva, bo odigrano ob Kamniški Bistrici. Za točke se bodo pomerili nogometaši Domžal in Kopra, ki se na novo gostovanje odpravljajo po pokalnem skalpu Olimpije. Domžalčani so se od pokalnega tekmovanja poslovili že jeseni, zato so imeli v primerjavi s Primorci več časa za pripravo na ligaško srečanje. Je Dušan Kosić s svojimi sodelavci odpravil napake, ki so bile krive za poraz v Ljudskem vrtu? Domžalčani so v Mariboru klonili trikrat, mladega Lovra Štubljarja je dvakrat premagal Hilal Soudani. Medsebojna dvoboja Domžal in Kopra sta se obakrat razpletla v korist gostov, na Bonifiki je za zmago rumene družine zadel Mario Krstovski.

Lovro Štubljar, vratar NK Domžale: "V naši ligi ni lahke tekme. Vsak lahko premaga vsakega in tega se zaveda celotna ekipa. Ne bojimo se nikogar in vsi smo pripravljeni, da v nedeljo napademo tri točke. Čeprav smo imeli v zadnjih tekmah, z izjemo Celja, nekoliko slabše rezultate, je vzdušje v ekipi dobro. Počasi se vračajo tudi igralci, ki so imeli težave s poškodbami in v nedeljo bomo šli v tekmo samozavestno in z enim ciljem, to je osvojiti vse tri točke."

Kdo je vroč?

Domžalčani v štajerski prestolnici niso uspeli ponoviti predstave z domače tekme proti Celjanom, ki so jih rumeni premagali Lukasa Hempta in že omenjenega Maria Krstovskega. Severni Makedonec je najboljše predstave nizal ob koncu jesenskega dela sezone, ko je med 15. in 18. krogom Prve lige Telemach na štirih zaporednih tekmah zadel kar petkrat.

Ali ste vedeli?

Dušan Kosić je bil kljub porazu zadovoljen s predstavo svojega moštva v Ljudskem vrtu. S trenerjem se je strinjal tudi Jošt Pišek, ki je v prejšnjem krogu odigral 50. tekmo v Prvi ligi Telemach. Dvoboj na Štajerskem je bil nekakšen mejnik za zimskega novinca Josipa Hmuro in mladega Aljaža Zabukovnika, ki sta vknjižila prve minute v slovenskem prvenstvu.

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Koprskim nogometašem spomladi v Prvi ligi Telemach še ni steklo, saj so na štirih preizkušnjah osvojili štiri točke, za dodaten impulz pa je med tednom poskrbela pokalna zmaga v prestolnici. Kanarčki so se v Šiški razveselili skalpa Olimpije, ki je v aktualni sezoni branila lanskoletno lovoriko. Zasedba trenerja Aleksandra Radosavljevića je v ljubljansko mrežo pospravila kar štiri zadetke, kar je več kot na štirih tekmah nadaljevanja državnega prvenstva. Se bo Koprčanom zdaj odprlo tudi na ligaških preizkušnjah? Kot že prej zapisano, so se Primorci jeseni eden od zmag razveselili tudi v Domžalah, za zmago z izidom 1:2 pa sta v polno merila Maks Barišić in Matej Palčič. Kdo je lahko koprski junak v nedeljskem večeru?

Kdo je vroč?

Četrtkov pokalni obračun Olimpije in Kopra je postregel s kar šestimi zadetki, Ljubljančani so povedli dvakrat, na koncu pa so se veselili v taboru Primorcev. V uvodu drugega polčasa je za vodstvo Kopra zadel Timothe Nkada, ki je s svojo hitrostjo neugoden nasprotnik za praktično vse obrambe v slovenskem prvenstvu. Francoz je v Prvi ligi Telemach dosegel šest golov, lahko svojo statistiko obogati tudi v Domžalah?

Ali ste vedeli?

Koper je z napredovanjem v četrtfinale Pokala Pivovarna Union ostal v igri za naslov pokalnega prvaka, ob njih se za naslov borijo še Ilirija, Triglav, Beltinci, Gorica, Radomlje, Mura in Rogaška. Koper je s štirimi pokalnimi lovorikami najuspešnejši med preživelo osmerico, tri naslove so doslej osvojili Goričani, z enim pa se lahko pohvalijo še pri Muri.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pomembne točke Domžal proti Kopru
    Nogometaši Domžal so v zaostali tekmi 25. kroga Prve lige Telemach premagali Koper z 1:0 (0:0).
  • 17.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Koper
    Marca je dvoboj Domžal in Kopra odneslo močno deževje, ki je razmočilo zelenico ob Kamniški Bistrici. Kdo bo dobil zaostali obračun?
  • 10.03.2024 | Prva liga Telemach
    Dež pokvaril načrte v Domžalah
    Tekma med Domžalami in Koprom je zaradi vode na igrišču prestavljena na nov termin, ki bo določen naknadno.
  • 11.11.2023 | Prva liga Telemach
    Domžalčani presenetili v Kopru
    Nogometaši Kopra so v 16. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Domžalam z 0:1 (0:0).
  • 09.11.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Koper - Domžale
    Nogometaši Domžal bodo rane po bolečem porazu z Mariborom celili na Bonifiki, Koper pa bo po slavju v Rogaški Slatini še na 12. ligaški tekmi v nizu skušal ostati neporažen.
  • 02.09.2023 | Prva liga Telemach
    Slavje Kopra v Domžalah
    Nogometaši Domžal so v 7. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Kopru z 1:2 (1:1).
  • 05.05.2023 | Prva liga Telemach
    Slavje Domžal v Kopru
    Nogometaši Kopra so v 34. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Domžalam z 2:3 (1:2).
  • 02.05.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Koper - Domžale
    Poraz v Stožicah ni stopil prednosti Kopra, ki na četrtem mestu zasledovalcem še vedno beži za štiri točke. Ob Muri toliko zaostajajo tudi Domžale, ki bodo tokratni gost Bonifike. Se lahko borba za Evropo zaplete?
  • 04.03.2023 | Prva liga Telemach
    Brez golov med Domžalami in Koprom
    Nogometaši Domžal in Kopra so se v 25. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA