15.03.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Aluminij

Prva liga Telemach, 27. krog

DOMŽALE – ALUMINIJ

16. marec 2024, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev
Cena vstopnic:
- 5 evrov

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Po 26. krogu Prve lige Telemach, 10 krogov pred koncem letošnje izvedbe tekmkvanja, lahko brez težav zapišemo, da se za obstanek bori polovica lige. Ekipe v spodnjem delu prvenstvene razpredelnice ločijo vsega tri točke. Položaj se je še nekoliko bolj zapletel sredi tedna, ko je Rogaška ugnala Aluminij, Radomlje pa so bile v občinskem derbiju boljše od Domžal. To daje vedeti končni izid, pa tudi predstava na zelenici. Četa Dušana Kosiča je na šesti spomladanski tekmi vpisala še peto ničlo in vse bolj se zdi, da je bila tista zmaga proti Celju le preblisk. Kako se bodo ravbarji znašli proti Aluminiju?

Lukas Hempt, branilec NK Domžale: 'Vsekakor si oboji želimo, da se izognemo rdeči coni, ki vodi v izpad. Če Aluminiju pustiš preveč prostora, so lahko zelo nevarni za nasprotnika. So zelo borbena ekipa in v tekmo bomo morali iti odločno in z namenom, da dobimo prav vsak dvoboj na igrišču. S strokovnim vodstvom smo dobro analizirali nasprotnika in vemo, kaj moramo storiti. Pomembno je, da gremo v tekmo samozavestno, in verjamem, da bomo na koncu osvojili tri točke."

Benjamin Markuš, vezist NK Domžale: "Po zadnji tekmi ni bilo veliko časa, tako da je bilo treba hitro ohladiti glave in se začeti intenzivno pripravljati na obračun proti Aluminiju. Analizirali smo vse napake, ki smo jih naredili na tekmi proti Radomljam. Na treningih smo našli način kako jih odpraviti, tako da smo na jutrišnjo tekmo dobro pripravljeni in samozavestni. Situacija ni lahka, zato moramo tekmo začeti dobro in predvsem pametno. Treba bo izkoristiti vsako priložnost, ki si jo bomo ustvarili. Tako kot na vsaki tekmi bomo tudi tokrat napadli vse tri točke."

Kdo je vroč?

Čeprav je iz svoje mreže pobral dve žogi, je bil Lovro Štubljar v sredo daleč najboljši posameznik razglašene domžalske zasedbe. Mladi vratar je z nekaj dobrimi posredovanji preprečil še višji poraz svoje ekipe. Omenimo sijajno parado iz 6. minute, ko je Dejan Vokić žogo že videl v mreži. Komaj 19-letni Štubljar je takoj po vrnitvi iz Empolija postal redni član začetne enajsterice, bo status upravičil tudi proti Kidričanom?

Ali ste vedeli?

Zelo pestro je bilo pred dnevi v Sarajevu, kjer je bila odigrana tekma četrtfinala pokalnega tekmovanja med Sarajevom in Borcem iz Banjaluke. Spomnimo, domačine s klopi vodi nekdanji trener Domžal Simon Rožman, vlogo športnega direktorja pa je sočasno prevzel Senijad Ibričić. Prav na poziv nam znane dvojice so nogometaši Sarajeva igrišče zapustili pred koncem srečanja, kar so storili v znak protesta nad delom sodnikov.

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: Tin Martić

Kot zapisano, je k zaostrovanju položaja v spodnji polovici lestvice doprinesel tudi razplet srečanja v Kidričevem. Srečanje dveh ekip, ki sta se spomladi vrnili med žive, se je končalo z zmago Rogaške. Glede na to, kako so se domačini postavili na igrišču, ter na položaj na lestvici je bilo jasno in razumljivo, da so se želeli za vsako ceno izogniti porazu. Misija ni uspela in rdeče-beli so zdrsnili na deveto mesto, ki ne zagotavlja obstanka med elito. Ta konec tedna jih čaka še ena tekma, ki bi lahko maja odločala o potniku v drugo ligo. Varovanci Roberta Pevnika gostujejo pri Domžalah, se jim bodo maščevali za jesenska poraza?

Kdo je vroč?

Aluminij v sredo ni imel svojega junaka. Še najbližje temu, da se zatrese slatinška mreža, smo prišli v 37. minuti, ko je po podaji iz prostega strela najvišje skočil Mario Šubarić, a je Ajdin Mulalić njegov poskus brez večjih težav ukrotil. Topove je hladil tudi Tin Matić, ki je spomladi sicer najmočnejše orožje zasedbe iz šume. Hrvat se navijačem tokrat ne bo mogel oddolžiti, saj bo zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov ostal doma. Kdo bo prevzel odgovornost?

Ali ste vedeli?

Odgovor na zgornje vprašanje bo Robert Pevnik morda našel v Stanislavu Krapuhinu. Potem ko je v začetku marca Rus pripotoval na sončno stran Alp, je proti Rogaški prvič dobil priložnost za dokazovanje. V 68. minuti je vstopil namesto Brkljače, a razen rumenega kartona ni izboljšal svoje statistike. Visokorasli napadalec je bil do nedavnega sicer član srbskega Radničkega, pred tem pa si je kruh služil v rodni Rusiji, Latviji in Kazahstanu.

 

 

 

Tekst: VBi
Foto: m24.si

 

SORODNE NOVICE

  • 16.03.2024 | Prva liga Telemach
    Domžalčani do pomembne zmage
    Nogometaši Domžal so v 27. krogu Prve lige Telemach premagali Aluminij z 2:0 (1:0).

DELI NA