07.11.2023 | U21
Po uspešnem oktobru s Turčijo

Nogometna reprezentanca do 21 let bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno preizkušnjo. Mladi Slovenci se bodo pod taktirko selektorja Milenka Aćimovića v Carigradu pomerili s turško izbrano vrsto do 21 let.

Mlada izbrana vrsta je septembra in oktobra uspešno opravila s prvo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo za nogometaše do 21 let, ki ga bo leta 2025 gostila Slovaška. Slovenci so dobili tri od štirih preizkušenj, ob porazu s Francijo so premagali Bosno in Hercegovino, Ciper in Avstrijo, z devetimi točkami pa se nahajajo na drugem mestu skupine H. S tremi zmagami in brez oddane točke vodi Francija, tretja je Avstrija, ki je na treh tekmah osvojila štiri točke, Ciper je pri točki, Bosna in Hercegovina pa je izgubila vse tri preizkušnje. 

V skupini H bosta 17. novembra odigrani dve tekmi, Ciper bo gostil dvoboj dna lestvice z Bosno in Hercegovino, vodilni Francozi pa bodo gostje Avstrijcev. Slovenska selekcija bo s kvalifikacijami nadaljevala 22. marca 2024, ko se bo na domačih tleh pomerila z Bosno in Hercegovino, novembrski termin pa bo, kot že zapisano, namenjen pripravljalni tekmi s turškimi vrstniki. Obračun na zelenici stadiona Pendik bo prav tako na sporedu v petek, 17. novembra.

"Po uspešnem septembru in oktobru, ko smo pustili zelo dober vtis in nabrali devet točk, bo prav prišlo vsako snidenje z nogometaši. Bo pa tudi pripravljalna tekma s Turčijo takšna, da jo je potrebno vzeti zelo resno. Pristop mora biti na najvišji ravni, kot da gre za kvalifikacijsko tekmo. O Turkih ne gre izgubljati besed, saj gre za zelo kakovostno ekipo, v Turčiji pa v zadnjih letih veliko vlagajo v nogomet. Sem pa prepričan, da naši fantje po oktobrskih tekmah komaj čakajo na to, da skupaj spet odigrajo novo tekmo," poudarja selektor Milenko Aćimović.

V primerjavi z zadnjo reprezentančno akcijo na prvotnem seznamu vpoklicanih igralcev ni večjih sprememb, edini novinec med štiriindvajseterico je Sandro Jovanović, mladi član Aluminija. "Gre za mednarodno pripravljalno tekmo, ki jo želim izkoristiti tudi za to, da vsi fantje dobijo priložnost za igro. Rad bi dobil še nekaj odgovorov, saj je bil tempo tekem v zadnjih tednih takšen, da nismo uspeli videti vseh reprezentantov. Zagotovo je eden od ciljev na tekmi s Turčijo, da bi vsi fantje dobili možnost za igranje," še dodaja Aćimović.

Selektor Milenko Aćimović bo reprezentanco v ponedeljek, 13. novembra, zbral v Ljubljani, ekipa pa se bo v Turčijo odpravila v sredo zjutraj.

SEZNAM REPREZENTANCE SLOVENIJE U21:

Lovro Štubljar (Empoli/ITA), Žan Luk Leban (Farsley), Luka Baš (Radomlje), David Flakus Bosilj (De Graafschap/NIZ), Svit Sešlar (Eyüpspor/TUR), Adrian Zeljković (Spartak Trnava/SVK), Enrik Ostrc (Helmond/NIZ), Mitja Ilenič (New York City/ZDA), Sandro Jovanović (Aluminij), Martin Pečar (Bravo), Nejc Ajhmajer (Celje), Nino Milić (Celje), Jošt Pišek (Domžale), Mark Strajnar (Maribor), Marcel Lorber (Maribor), Rene Rantuša Lampreht (Rogaška), Nejc Gradišar (Rogaška), Tjaš Begić (Parma/ITA), Žan Jevšenak (Benfica/POR), Tio Cipot (Spezia/ITA), Marcel Ratnik (Olimpija Ljubljana), Marko Brest (Olimpija Ljubljana), Srđan Kuzmić (Viborg/DAN) in Anel Zulić (Viborg/DAN).

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.03.2024 | U21
    Slovenija v Prekmurju visoko ugnala Bosno in Hercegovino
    Slovenska mlada reprezentanca je proti vrstnikom iz Bosne in Hercegovine prišla do druge domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Za Slovenijo so zadeli Cipot, Zeljković in Pišek.
  • 21.03.2024 | U21
    Aćimović in Cipot verjameta v novo zmago mlade reprezentance
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo s petkovo tekmo proti Bosni in Hercegovini v Murski Soboti odprla drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.03.2024 | U21
    Aćimović predstavil seznam nogometašev za tekmo z BiH
    Reprezentanca Slovenije do 21 let drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo odpira z domačo tekmo proti Bosni in Hercegovini. Selektor Milenko Aćimović je razkril seznam nogometašev za tekmo, ki bo v soboški Fazaneriji odigrana 22. marca.
  • 17.11.2023 | U21
    Mladi Slovenci v Carigradu remizirali s Turki
    Pripravljalni obračun mladih reprezentanc Turčije in Slovenije se je v Carigradu končal z izidom 1:1. Slovenci so po kotu v 66. minuti povedli z golom Adriana Zeljkovića, devet minut pred koncem rednega dela tekme pa je izenačil Metehan Altunbaş.
  • 16.11.2023 | U21
    Pozitivno serijo podaljšati tudi v obračunu s Turčijo
    Mlada reprezentanca Slovenije bo novembrski termin izkoristila za pripravljalni obračun s Turčijo. V slovenskem taboru verjamejo, da bodo nadaljevali s pozitivno serijo rezultatov.
  • 14.11.2023 | U21
    Tudi v pripravljalnem dvoboju s Turki po zmago
    V ponedeljek je priprave pričela tudi mlada reprezentanca Slovenije, ki bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno tekmo s Turčijo. Petkov dvoboj v Carigradu bo odigran ob 17:45 po slovenskem času.
  • 17.10.2023 | U21
    Sešlarjev zadetek dovolj za nove tri točke
    Slovenska mlada reprezentanca je proti avstrijskim vrstnikom prišla do prve domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Pod edini zadetek na tekmi se je podpisal Sešlar.
  • 16.10.2023 | U21
    V Fazaneriji s severnimi sosedi
    Soboška Fazanerija bo v torkovem večeru gostila sosedski obračun mladih Slovencev in Avstrijcev, ki se bodo na prekmurski ravnici pomerili za točke v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.10.2023 | U21
    Na Cipru do visoke zmage
    Mlada reprezentanca Slovenije se z gostovanja na Cipru vrača s tremi točkami in visoko zmago. Že v prvem polčasu tretje tekme kvalifikacij je dvakrat zadel Tio Cipot, zmago pa je četrt ure pred koncem obračuna potrdil David Flakus Bosilj.

DELI NA