21.02.2020 | 1. SFL
Derbi na Vrhniki, gneča v sredini

Še dva kroga nas ločita do konca rednega dela 1. SFL, ki prehaja v sklepno fazo že 25. sezone. Prav ta dva kroga bosta do konca razdelila karte pred četrtfinalom. Padla pa bo tudi odločitev, kdo gre v dodatne kvalifikacije za obstanek v 1. SFL. Tokrat pa je prosta FC Litija.

1. SFL, 17. krog, 21.2.
KMN Oplast Kobarid – KMN Sevnica (20.00)
KMN Tomaž Šic bar – FC Hiša Daril Ptuj (20.00)
FSK Stripy – KMN Bronx Škofije (20.00)
Siliko – Dobovec Pivovarna Kozel (20.00)

Prepoved nastopa v 17. krogu:
Rok Rednak (KMN Tomaž Šic Bar)
Thomas Pihler (FC Hiša daril Ptuj)
Maks Rotar (FK Siliko)

Kozli jih še niso ugnali

Derbi kroga bo na Vrhniki, kjer pri Siliku gostuje Dobovec Pivovarni Kozel. Gostje iz Obsotelja so številka ena rednega dela, a so domačini njihovi dolžniki. Vrhničani so Dobovcu pred začetkom sezone vzeli superpokal, za nameček pa je bilo v prvem delu rednega dela 2:2.

„Mi smo svoje v tem rednem delu dosegli. Bi pa radi danes odigrali kvalitetno tekmo, ki bo služila za dobro pripravo za polfinale pokala Terme Olimia, ki nas čaka prihodnji teden. Če bo le možnost, bodo danes igrali vsi igralci,“ napoveduje trener Vrhničanov Mile Simeunovič.

Kozli prihajajo na Vrhniko po porazu proti Litiji. „Na treningu se je videlo, da igralcem ni vseeno. Vesel sem te njihove reakcije. Nocoj nas čaka nova težka preizkušnja. Gremo po zmago, vemo pa, da ne bo lahko,“ k tekmi 17. kroga pristavi trener Dobovca Kujtim Morina.

Zadnji vlak za Primorce

Škofjeločani so v tej sezoni naredili dobro delo, vse kar bo več, bo bonus za zasedbo kapetana Aleša Bešterja. Nocoj Gorenjci gostijo Bronx, ki pa podobno kot Škofjeločani stavi na svoj domači bazen mladih. „To je naša zadnja priložnost sezone! Upam, da se tega zavedajo tudi moji igralci. To ni tekma za kaj si izmisliti, ampak preprosto potrebujemo točke!“ je jasen trener Primorcev Marko Hrvatin. Škofjoti so na 7. mestu, premorejo 15 točk, FSK Stripy je 3. (23 točk).

Oplast bi končal serijo Sevnice

Ekipa Oplasta bi v zadnjih dveh kolih rada popravila izhodišče pred končnico. Zdaj so osmi, danes pa gostijo petouvrščeno Sevnico.

„Imeli smo nekaj premora, zato smo tudi nekaj več trenirali. Fantje so zdravi, pričakujem dobro in izenačeno tekmo. Poznamo se med sabo. Zanimajo nas tri točke,“ napoveduje trener Oplasta Zoran Tesko, ki je prišel na klop Oplasta, takrat je bilo 1:4 za ekipo iz Posočja.

„Oplast in Sevnica sta ekipi, ki sta glede na kvaliteto, prenizko na lestvici. So pa Sevničani že takrat odigrali dobro. Dobre serije so za to, da se prekinejp,“ pa se Tesko ozre na dober niz Sevnice, ki jo je z dna katapultiral na 5. mesto.

Sevničani imajo svojo računico, v Posočje pa gredo brez prvega vratarja Denisa Govekarja, ki je službeno odsoten. „Manj nas je, boljše nam gre,“ sporoča trener Sevničanov Mitja Jontez, ki pohvali svoje fante. „Želimo narediti piko na i, čaka pa nas najtežja tekma dosedaj. Ker pa imamo prihodnji teden polfinale pokala Terme Olimia, bi radi v Podčetrtek odšli s pozitivnim rezultatom,“ je jasen Jontez.

Za prestiž in točke

Lokalni derbi je na sporedu v Ljutomeru, kjer se merita domači KMN Tomaž Šic bar in FC Hiša daril Ptuj. Domačini so šesti, gostje deveti.

„To bo zadnja tekma rednega dela sezone, ki jo igramo doma. Ekipi se medsebojno poznata, tako da skrivnosti ni. Zaradi težave s poškodbami in boleznimi sta pod vprašajem nastopa Marka Senekoviča in Domna Klajnška, zavoljo kartonov ne bo igral Rok Rednak. Po porazu v prejšnjem krogu, ko smo odigrali pod svojimi zmožnostmi, pričakujem maksimalen pristop in odziv igralcev,“ razmišlja Matej Gajser, trener KMN Tomaža.

Tudi gostje ne bodo v popolni zasedbi, manjkal bo Thomas Pihler. „Dokler je teoretično možno, se bomo borili in verjeli, da nam bo uspelo,“ trener Ptujčanov Simon Šabeder opozori na stanje na lestvici. Dva kroga pred koncem rednega dela Ptujčani zaostajajo še vedno dosegljivih pet točk za Oplastom. „Ne moremo se zanašati na druge, v prvi vrsti moramo mi opraviti svojo domačo nalogo,“ dodaja Šabeder. „Vemo, da je to pravi lokalni derbi, da bo še precej čustev poleg. To bo še en zahteven test za našo mlado ekipo, ki se razvija,“ sklene Šabeder.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 04.10.2024 | 1. SFL
    Derbi brez zmagovalca, Dobovec in Siliko z vodilnih mest na derbi
    V 4. kolu 1. SFL so do treh točk prišli FK Dobovec, FK Siliko, KMN Oplast Kobarid, ter ŠD Mlinše, derbi v Ribnici se je končal z delitvijo točk.
  • 04.10.2024 | 1. SFL
    V pričakovanju 4. kroga 1. SFL
    Minule dni je navduševala reprezentanca U21, petek pa prinaša vrnitev na klubsko sceno in tekme 4. kroga 1. SFL. Dobovec doma gosti Kixe, k Mlinšam prihaja FC Trzin Mobi Arena, v Sevnici gostuje Oplast, PJ Joco Benedikt gosti Siliko Vrhnika, v Ribnici derbi THE Nutrition Extrem – FK Dobrepolje. Tokrat je prosta ekipa KMN Bronx Škofije.
  • 20.09.2024 | 1. SFL
    Dobovec, Siliko in Dobrepolje do zmag, remija na Primorskem
    Za nami je 3. krog 1. SFL. Zmag so se veselili FK Dobovec, FK Siliko ter FK Dobrepolje, tekmi v Kobaridu in Ajdovščini sta se končali z delitvijo točk. Prvenstvo se nadaljuje 4.10., saj v prihodnjih dneh članska reprezentanca v sklopu priprav na kvalifikacije za EP odhaja na turnir na Hrvaško.
  • 20.09.2024 | 1. SFL
    Na Vrhniki, v Dobrepolju, Trzinu in Kobaridu
    Po remiju v Ajdovščini so nocoj na sporedu štiri tekme 1. SFL: Siliko gosti KMN Bronx Škofije, h KMN Oplast Kobarid prihajajo ŠD Mlinše, pri FC Trzin Mobi Arena gostuje FK Dobovec, v Dobrepolju se bodo domačini pomerili s Sevnico.
  • 19.09.2024 | 1. SFL
    V 40. minuti dva gola in delitev točk
    S tekmo KMN Kix Ajdovščina - PJ Joco Benedikt se začenja 3. krog 1. SFL.
  • 19.09.2024 | 1. SFL
    Tretji krog se začenja v Ajdovščini
    Z uvodno tekmo se danes v Ajdovščini začenja 3. krog 1. SFL. Kix Ajdovščina gosti PJ Joco Benedikt, štiri tekme v petek, prost je THE Nutrition Extrem.
  • 13.09.2024 | 1. SFL
    Dobovec in KMN Bronx na vrhu
    V Zagorju je Dobrepolje z 2:1 ugnalo ŠD Mlinše, v Sevnici so si domačini in THE Nutrition Extrem razdelili plen (3:3), v Benediktu pa prva zmaga sezone za PJ Joco Benedikt, ki je bil s 7:5 boljši od FC Trzin Mobi Arene. FK Siliko je bil to pot prost.
  • 13.09.2024 | 1. SFL
    V pričakovanju 2. kroga 1. SFL
    Prvak Dobovec gosti Oplast, v Zagorju se bosta merila stara znanca ŠD Mlinše in FK Dobrepolje, na Škofijah bo primorski derbi med KMN Bronx in Kix iz Ajdovščine, Sevnica doma gosti THE Nutrition Extrem, k PJ Joco Benedikt prihaja FC Mobi Arena Trzin.
  • 07.09.2024 | 1. SFL
    Vrhničani do točk v Ajdovščini
    Dobovec je v gosteh s 6:4 porazil Dobrepolje, KMN Oplast Kobarid doma s 3:1 PJ Joco Benedikt. V Sodražici in Trzinu brez zmagovalca, gola za točko pa sta bila dosežena v 40. minuti. V soboto je Siliko slavil zmago v Ajdovščini (3:6).
  • 05.09.2024 | 1. SFL
    V pričakovanju začetka 30. sezone 1. SFL
    Pred nami je 30. jubilejna sezona v 1. SFL. Tekmovanje se začne s 1. krogom v petek, 6.9., tekma v Ajdovščini v soboto, 7.9.

DELI NA