07.05.2024 | A
Šeško nadaljuje z odlično strelsko formo

Minuli konec tedna so bili slovenski reprezentanti znova na delu v klubskih tekmovanjih. Benjamin Šeško je v Bundesligi dosegel svoj peti zaporedni in skupno dvanajsti zadetek, v francoski Ligue 2 pa se je z novo asistenco izkazal Žan Vipotnik.

V nemški Bundesligi je Šeško tri kroge pred koncem z Leipzigom gostoval pri Hoffenheimu. Biki so imeli pred 32. krogom na 4. mestu lestvice 5 točk prednosti pred dortmundsko Borussio.  Šeško je svoje moštvo v vodstvo popeljal v 38. minuti srečanja, ko je po predložku Rauma z glavo premagal domačega vratarja. Leipzig je v nadaljevanju srečanja dobil rdeči karton in v zadnji minuti prejel izenačujoči zadetek. Sedaj ima moštvo Marca Roseja le še tri točke prednosti pred Borussio s katero se bori za mesto v skupinskem delu Lige prvakov. V prihodnjem krogu Biki gostijo Werder Bremen.

V francoski drugi ligi si je Bordeaux z zmago proti Ajacciu zagotovil obstanek, po tem ko je na Korziki slavil z visokih 4:0. Srečanje je od prve minute začel slovenski napdalec Žan Vipotnik, izkazal pa se je že v 6. minuti ko je na nasprotnikovi polovici prestregel podajo domačega moštva in žogo preusmeril do soigrala Diaza, ki je zadel za vodstvo Girondincev. Varovanci Alberta Riere se bodo do konca prvenstva pomerili še z Concarneaujem in moštvom Pau FC.

Reprezentant Klub Tekma Minutaža Učinek
Jure Balkovec Alanyaspor (TUR) Ankaragücü 1-1- Alanyaspor 90' -
Vid Belec APOEL (CIP) Velikonočna pavza - -
Jaka Bijol Udinese (ITA) Udinese 1-1 Napoli 90' -
Miha Blažič Lech Poznan (POL) Ruch Chorzow 2-1 Lech klop -
David Brekalo Orlando City (ZDA) Rolando 0-1 Cincinnati od 28' -
Žan Celar Lugano (ŠVI) Lugano 0-1 St. Gallen 90' -
Vanja Drkušić Soči (RUS) Dynamo 3-2 Soči klop -
Timi Max Elšnik Olimpija (SLO) Olimpija 0-0 Mura do 63' -
Adam Gnezda Čerin Panathinaikos (GRČ) Velikonočna pavza - -
Jon Gorenc Stankovič Sturm (AVT) Sturm 1-1 Hartberg 9' rdeči karton
Tomi Horvat Sturm (AVT) Sturm 1-1 Hartberg do 87' -
Erik Janža Gornik Zabrze (POL) Cracovia 5-0 Gornik do 45' -
Žan Karničnik Celje (SLO) Maribor 3-1 Celje od 46' -
Jasmin Kurtić Südtirol (ITA) Pisa 2-2 Südtirol klop -
Sandi Lovrić Udinese (ITA) Udines 1-1 Napoli - -
Jan Mlakar Pisa (ITA) Pisa 2-2 Südtirol klop -
Jan Oblak Atletico Madrid (ŠPA) Mallorca 0-1 Atletico 90' -
Petar Stojanović Sampdoria (ITA) Sampdoria 1-0 Reggiana od 88' -
Benjamin Šeško RB Leipzig (NEM) Hoffenheim 1-1 Leipzig do 60' gol
Andraž Šporar Panathinaikos (GRČ) Velikonočna pavza - -
Igor Vekić Vejle (DAN) Lyngby 1-1 Vejle klop -
Benjamin Verbič Panathinaikos (GRČ) Velikonočna pavza - -
Žan Vipotnik Bordeaux (FRA) Bordeaux 4-0 Ajaccio 90' asistenca
Nino Žugelj Bodø/Glimt (NOR) Bodø/Glimt 1-0 Strømsgodset do 87' -


Tekst: LD
Foto: M24

SORODNE NOVICE

  • 08.06.2024 | A
    Pred začetkom evropskega prvenstva še remi z Bolgarijo
    Izbrana vrsta Slovenije je na zadnji pripravljalni tekmi pred začetkom evropskega prvenstva v Nemčiji remizirala z Bolgarijo. Gostje so v Stožicah hitro povedli z enajstmetrovko Kirila Despodova, le deset minut kasneje pa je za končnih 1:1 zadel Andraž Šporar.
  • 07.06.2024 | A
    Kek izbral šestindvajseterico za Evropsko prvenstvo
    Selektor Matjaž Kek je po zadnjem treningu pred tekmo z Bolgarijo sprejel odločitev o šestindvajseterici, ki bo odpotovala v Nemčijo.
  • 07.06.2024 | A
    Slovenija po zmago nad Bolgari, končni seznam za Euro po treningu
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto ob 15. uri v Stožicah igrala še zadnjo pripravljalno tekmo pred odhodom na evropsko prvenstvo v Nemčijo. Tekmec bo Bolgarija, želja pa nova zmaga za dobro popotnico. Selektor Matjaž Kek pa bo končni seznam igralcev sporočil po današnjem treningu.
  • 06.06.2024 | A
    Komaj čakamo, da se začne
    Po opravljenih klubskih obveznosti se je četi Matjaža Keka danes pridružil Žan Celar, z Benjaminom Verbičem pa smo se spomnili njegovega zadetka proti Kazahstanu.
  • 06.06.2024 | A
    Na voljo spominski bankovec s podobo slovenskih reprezentantov
    Pred bližajočim se evropskim nogometnim prvenstvom je NLB v sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije, kot veliki sponzor nogometne A reprezentance, predstavila nov spominski bankovec, ki nosi podobo slovenske moške nogometne reprezentance.
  • 05.06.2024 | A
    Odmevi po tekmi z Armenijo
    Slovenska nogometna reprezentanca je po fizično najnapornejšem delu priprav v torek igrala predzadnji pripravljalni obračun pred odhodom na evropsko prvenstvo v Nemčijo. Armenijo je premagala z 2:1 v dodobra premešani postavi, v naslednjih dneh pa jo čaka še ena tekma proti Bolgarom, selektorja pa odločitev o dokončnem seznamu potnikov na evropsko prvenstvo
  • 05.06.2024 | A
    Kek: Zmaga dobra za ozračje, izgovorov za preveč napak pa ni
    Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je po zmagi v Stožicah z 2:1 proti Armeniji na predzadnji pripravljalni tekmi pred evropskim prvenstvom v Nemčiji dejal, da je zmaga dobrodošla za dobro ozračje v ekipi.
  • 04.06.2024 | A
    Mlakar in Iličić za zmago nad Armenijo
    Slovenska nogometna reprezentanca je na predzadnji pripravljalni tekmi pred odhodom na evropsko prvenstvo v Nemčijo v Stožicah premagala Armenijo z 2:1 (1:0). Izbrance Matjaža Keka pred EP v soboto ob 15. uri prav tako v Stožicah čaka še obračun z Bolgarijo.
  • 03.06.2024 | A
    Proti Armeniji brez podcenjevanja
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 18. uri v Stožicah igrala pripravljalno tekmo z Armenijo, kar bo predzadnji test pred odhodom na evropsko prvenstvo v Nemčijo.
  • 03.06.2024 | A
    NZS in Kompas poglabljata sodelovanje
    Nogometna zveza Slovenije in licenčni partner slovenske nogometne A-reprezentance, Kompas d.o.o. sta dosegla dogovor o podaljšanju sodelovanja.

DELI NA