10.05.2024 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Celje - Koper

Prva liga Telemach, 35. krog

CELJE - KOPER

12. maj 2024, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Stadion Z'Dežele, kapaciteta 13.600 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov
- otroci do 16. leta: 5 evrov

CELJE

Prepoved nastopa: /

Jasno je bilo, da Celjani potem, ko so končno potrdili drugi naslov prvaka v zgodovini kluba, v končnici prvenstva ne bodo pretirano motivirani. Ker jih je poleg tega čakal izlet k štajerskim sosedom izpod Kalvarije, je bilo logično, da so jim stavnice pripisovale manj možnosti za uspeh. In res, Maribor je še enkrat več potrdil status najbolj vročega kluba letošnje pomladi in svojemu nekdanjemu trenerju odčital nogometno lekcijo. Damir Krznar zaradi tega ne bo nič težje spal: kot je povedal po tekmi, bo zadnje obračune v sezoni izkoristil za eksperimentiranje in preizkušanje novih strategij, ki bodo grofom morda prišle prav v evropskih kvalifikacijah.

Nino Milić, branilec NK Celje: "Motivacija je še vedno velika. Naš edini cilj pred vsako tekmo so tri točke, zmaga. Želimo si preseči zgodovinsko mejo 80 osvojenih točk."

Kdo je vroč?

Damir Krznar je obljubo o eksperimentiranju izpolnil že v mestu ob Dravi. V udarni enajsterici je manjkal marsikateri prvokategornik: omenimo le Žana Karničnika, Tamarja Svetlina, Jegorja Pruceva, Denisa Popovića in Nejca Ajhmajerja. Prve tri je Krznar na igrišče poslal po odmoru, s klopi pa je povlekel tudi Sundaya Adetunjija. Nigerijec se je trenerju za priložnost zahvalil z zadetkom, ki pa je bil zgolj tolažilen.

Ali ste vedeli?

Grofje so prek družabnih omrežij sredi tedna sporočili, da se je za vedno poslovila legenda celjskega nogometa, Ivan Hribernik. »Hanza« se je s celjskim Kladivarjem, za katerega je nastopal med letoma 1958 in 1978, leta 1964 prebil v drugo jugoslovansko ligo in dvignil pokalno lovoriko. V dveh desetletjih je zbral 344 nastopov in 101 zadetek, 11-krat pa je oblekel dres jugoslovanske amaterske reprezentance.

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Koprčani so se pretekli konec tedna udarili z Domžalčani in jih dokončno izločili iz boja za četrto mesto – tako v praktičnem kot v teoretičnem smislu. Hkrati so prekinili tudi štiri tekme trajajoč niz brez zmage, dva kroga pred koncem pa imajo pred petim Bravom točko prednosti. To bodo skušali zadržati tudi po nedeljskem popoldnevu, in čeprav naloga, ki jih čaka v knežjem mestu, zagotovo ne bo lahka, boljše priložnosti, da premagajo novopečene prvake, ne bodo dobili. Celja jim na treh dosedanjih srečanjih sicer še ni uspelo ugnati, a bodo Štajerci tokrat, kot zapisano, manj zagnani kot po navadi. Bo četa Oliverja Bogatinova izkoristila položaj?

Kdo je vroč?

Jeseničan na koprski klopi bo v nedeljo znova računal na Wisdoma Suleja, ki je v končnici prvenstva, kot kaže, našel strelsko formo. Nigerijski napadalec je zagotovo prvo ime zmage nad Domžalami: za bojevitost in vztrajnost je bil nagrajen z dvema zadetkoma. V 27. minuti je žogi v mrežo pomagal domžalski branilec, drugič pa je Sule udaril globoko v sodnikovem dodatku in dokončno potopil rumeno barko.

Ali ste vedeli?

Glede na to, da je pretekli konec tedna odigral 84 minut, lahko zapišemo, da je Luka Vešner Tičić uspešno okreval po poškodbi in da bo Oliverju Bogatinovu na razpolago tudi v knežjem mestu. Triindvajsetletni vezist je izpustil tri prvenstvena srečanja, povratek na zelenice pa je obeležil z rumenim kartonom. Omenimo še to, da je Celju v letošnji sezoni že zabil, a takrat – sredi marca – ni preprečil poraza svoje ekipe.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

 

 

SORODNE NOVICE

  • 12.05.2024 | Prva liga Telemach
    Matko mož odločitve v Celju
    Nogometaši Celja so v 35. krogu Prve lige Telemach premagali Koper z 2:1 (1:1).

DELI NA